Είναι το βράδυ απόψε θλιβερό / κι εμείς θαν το γλεντήσουμε το βράδυ, / όσοι έχουμε το μάτι μας υγρό και μέσα μας τον άδη.

Μαυροντυμένοι απόψε, φίλοι ωχροί, / ελάτε στο δικό μου περιβόλι, / μ' έναν παλμό το βράδυ το βαρύ για ναν το ζήσουμ' όλοι.

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2007

Στείλτε λουλούδια σε όσους αγαπάτε!!!!

Σύμφωνα με επιστημονικες έρευνες που ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί, ο πιό αναγνωρίσιμος και καλαίσθητος τρόπος για να εκφράσει την αγάπη του ο μέσος ενήλικας είναι με την αποστολή λουλουδιών!!! Στην έρευνα που διεξάγεται απο φοιτητές του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Αθήνας συμμετάχουν χιλιάδες νέοι και μεγαλύτεροι άνδρες και γυναίκες που δηλώνουν ξεκάθαρα.... "Λατρεύω να μου κάνουν δώρο λουλούδια"...

ΕΣΕΙΣ....Πότε στείλατε τελευταία φορά λουλούδια στον/στην αγαπημένη σας;; Μήν ανησυχήτε... ΠΟΤΕ δεν είναι αργά!
Στείλτε αγάπη σε όσους αγαπάτε πραγματικά!


Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστήμιου Αθηνών σε συνεργασία με το ΤΕΙ Αθήνας η έμπρακτη και συχνή κατάδειξη της αγάπης σας βοηθάει τρομερά στην μακροζωία και στην καλή "υγεία" της σχέσης σας...

Γι΄ αυτό......

ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ!!!!
Φιλλάκια αγάπη μου!

πρακτική άσκηση φοιτητών ΑΕΙ - η ευκαιρία της ζωής σου!!!



Με αφορμή ένα πρόσφατο γεγονός, το οποίο θα αναφέρω στη συνέχεια, θα ήθελα να γράψω για ένα ζήτημα που αποτελεί ντροπή για τα εργασιακά μας δικαιώματα ως φοιτητές ΑΕΙ. Στα πλαίσια λοιπόν του προγράμματος ΕΠΕΑΕΚ (τριμερώς χρηματοδοτούμενο από Ε.Ε., Ελληνικό Δημόσιο και Πανεπιστήμιο Αθήνας) που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια, οι φοιτητές μπορούν να κάνουν πρακτική άσκηση τρίμηνη ή εξάμηνη σε τράπεζες και επιχειρίσεις ιδιωτικές και δημόσιες. Η πρακτική άσκηση για τους φοιτητές ΑΕΙ είναι ως γνωστό προεραιτική αλλά εύκολα "πλασάρεται" από τους επιτήδειους ( κυβέρνηση, Πανεπιστημιακοί, παρατάξεις ΔΑΠ-ΠΑΣΠ ) ως συμφέρουσα λόγω παροχής προνομίων προυπηρεσίας, εμπειρίας κλπ. Οι φοιτητές δουλεύουν ανασφάλιστοι, με κανονικό ωράριο και ο "μισθός" τους δεν ξεπερνά τα 400-450 ευρώ ενώ μπορεί να μην υπάρχει και καθόλου. Έτσι η εκάστοτε επιχείρηση δεν έχει σχεδόν καθόλου κόστος (εκμεταλεύεται όμως την εργασία των φοιτητών στο έπακρο), καλύπτει τις ανάγκες της σε περιόδους αδειών του μόνιμου προσωπικού της, και οι λοιποί εμπλεκόμενοι απολαμβάνουν οφέλη, τα οποία είναι εύκολο να φανταστεί ο καθένας μας.
Προσωπικά έχω κάνει πρακτική άσκηση στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών των ΕΛΤΑ. Η σύμβαση ήταν εξάμηνη και υπέγραψα σύμβαση πρακτικής άσκησης σπουδαστή ΤΕΙ. Ο μισθός ήταν 450 ευρώ μηνιαίως και φυσικά δεν πληρωνόμασταν σε περίπτωση απουσίας ακόμα κι αν αυτή ήταν για να γράψουμε στην εξεταστική. Για ασφάλιση φυσικά ούτε λόγος και όλα αυτά με τις ευλογίες του Πανεπιστημίου.
Το γεγονός όμως που πραγματικά με εξόργισε ήταν κάτι πραγματικά τραγελαφικό που συνέβη σε μια συναδέλφισσά μου η οποία έκανε την ίδια άσκηση με μένα το ίδιο χρονικό διάστημα (πριν ένα χρόνο περίπου). Σήμερα το πρωί δέχτηκε τηλεφώνημα από την κεντρική υπηρεσία των ΕΛΤΑ από όπου της ζητούσαν να επιστρέψει στην υπηρεσία 131 ευρώ! Από έλεγχο του Γενικού Διευθυντή, είπε η υπάλληλος, διαπιστώθηκε ότι τον τελευταίο μήνα που εργάστηκε - Δεκέμβρης 2006 - έλαβε 131 ευρώ επιπλέον λόγω λάθους του λογιστηρίου και τώρα καλείται να τα επιστρέψει, πράγμα πρωτόγνωρο για τα εργατικά χρονικά!
Τα ΕΛΤΑ δεν έχουν κανένα δικαίωμα να κινηθούν νομικά, πράγμα πυ παραδέχτηκε και η ίδια η υπάλληλος αλλά όπως είπε "είναι κρίμα να τα βάλει κάποιος από την τσέπη του".
Γιατί βέβαια στον κόσμο που ζούμε αυτό που μετράει είναι οι τσέπες και πιο πολύ απ'όλες η δική μας τσέπη...

το γραφικό Ναύπλιο


Από τους πιο κοντινούς και πιο αγαπημένους προορισμούς, το Ναύπλιο υποδέχεται τα σαββατοκύριακα όλου του χρόνου πλήθος επισκεπτών χωρίς ποτέ να κουράζει.
Η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας είναι ιδανική επιλογή για ρομαντικά ταξίδια. Και τι περισσότερο θα ήθελε κανείς από το να ξυπνήσει το πρωί και να αντικρίσει από το παράθυρό του το Μπούρτζι να αναδύεται μέσα από τη θάλασσα ή το καταπληκτικό κάστρο του Παλαμηδιού που δεσπόζει στην πόλη.
Η μαγεία όμως της πόλης ξεκινά από τα στενά σοκάκια της, όπου εύκολα μπορείς να χαθείς και να παρασυρθείς σε ένα μοναδικό ταξίδι στο χρόνο. Αφήστε το βενετσιάνικο αεράκι να σας χαϊδεύει το πρόσωπο κι ανακαλύψτε κάθε μικρή γωνιά του Ναυπλίου με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά.
Αρχίστε τη βόλτα σας από την πλατεία Συντάγματος κι επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Τριανόν. Συνεχίστε με γνήσιο ιταλικό παγωτό στο χέρι, όσο ο καιρός επιτρέπει αυτή τη γευστική πολυτέλεια. Σεργιανίστε ανάμεσα στις γραφικές ταβέρνες και τα μικρά καφέ κι επιτρέψτε στον εαυτό σας μια φωτογραφία με φόντο παράθυρα με κεντητά λευκά κουρτινάκια και καταπράσινες γλάστρες.
Τα αξιοθέατα είναι αναρίθμητα παρά το μικρός μέγεθος του ιστορικού κέντρου της πόλης και δεν εξαντλούνται σε μια επίσκεψη.
Μην παραλείψετε όμως να δείτε έστω και βιαστικά το μοναδικό στο είδος του Μουσείο Κομπολογιού και ίσως αποκτήσετε άλλες συνήθειες...
Κάθε βιτρίνα καταστήματος στα παλιά ιστορικά κτήρια της πόλης δίνει και μια άλλη νότα στη βόλτα του ταξιδιώτη κι ανοίγει πόρτες σε ένα παραμυθένιο παρελθόν. Μην ξαφνιαστείτε εάν θέλετε να μπείτε σε όλα αυτά τα μικρά μαγαζιά. Η παρουσία τους αποτελεί από μόνη της αξιοθέατο.
Μετά το μεσημεριανό «προσκύνημα» στα πολλά αξιόλογα εστιατόρια της πόλης, πιείτε τον καφέ σας απολαμβάνοντας τη θέα στη θάλασσα.
Όσο είναι ακόμη μέρα, κι αν δεν προτιμήσετε την εύκολη λύση της πρόσβασης με το αυτοκίνητο, ανεβείτε τα 999 σκαλιά που οδηγούν στο Παλαμήδι. Η βόλτα στο κάστρο και η ανεπανάληπτη θέα θα σας αποζημιώσουν με το παραπάνω για τον κόπο σας. Στα πόδια σας απλώνεται η παλιά κι η νέα πόλη και όλη η Αργολίδα με τα φθινοπωρινά της χρώματα. Όσο περπατάτε στο Ναύπλιο τόσο νιώθετε της ιστορία του να ζωντανεύει μπροστά σας.
Δύσκολα όμως να χωρέσουν όλες οι εμπειρίες που απλόχερα προσφέρει το Ναύπλιο σε μία μόνο επίσκεψη. Αφήστε περιθώριο για λίγες ανακαλύψεις κάθε φορά έχοντας διαρκώς αφορμές για επιστροφή σε μια μαγική πόλη.

διακοπές στη Σαντορίνη!


Διακοπές στην πανέμορφη Οία της Σαντορίνης

Τι είναι αυτό που κάνει την αγάπη να κρατάει για πάντα;» έλεγε ο Τομ Ρόμπινς στον Τρυποκάρυδο. Όσοι αγάπησαν τη Σαντορίνη, την αγάπησαν για πάντα. Οι ντόπιοι λένε ότι έχει μια καρδιά που χτυπά δυνατά και δονεί τα βουνά, το έδαφος, τη θάλασσα. Κι η καρδιά των ανθρώπων ή συντονίζεται με τη δική της – και μένουν – ή δεν τη συναντά ποτέ – και φεύγουν τρέχοντας!
Στέκομαι αντίκρυ στην ασημί μεγαλοσύνη και αναρωτιέμαι τι είναι τελικά αυτό που με φέρνει πάντα πίσω στη Σαντορίνη...
Οι ώρες κυλούν ήρεμα, το νησί την άνοιξη δείχνει τον άλλον του εαυτό, τον πραγματικό ίσως...άλλα χρώματα, άλλη ενέργεια. Η καλντέρα πρασινίζει, ανθισμένα φυτά, κοντράστ με τη πέτρα και τη λάβα που εποχές σαν κι αυτή μαλακώνει και δένει με τον καιρό...
Μια υγρασία τυλίγει απαλά το γκρεμό, κατεβαίνει από το βουνό του Προφήτη Ηλία, αγκαλιάζει το Πύργο και σκεπάζει σιγά σιγά ολόκληρη τη Σαντορίνη, χαρίζοντας μια ξεκούραση, ηρεμία και ανακούφιση στο βλέμμα, σε αντίθεση με την ένταση του καλοκαιριού. Σαν να’ χει κατεβάσει κάποιος τον γενικό το νησί βρίσκεται σ’ ανάπαυση...ανασαίνει βαθιά, μια διάχυτη ηρεμία...η δύναμη της σιωπής! Ακούς μονάχα τον αέρα, δυνατό φορές που τρυπώνει στα στενά και καθαρίζει απομηνάρια καλοκαιρινής καλοπέρασης, προετοιμάζοντας το έδαφος για τους νέους εξερευνητές-καταπατητές! Η θάλασσα άγρια, γίνεται ένα με τον ορίζοντα στο βάθος, ένα μείγμα απο μπλε-θαλασσι-γκρι. Μυρίζει χώμα.
Σιωπή. Στη Σαντορίνη κλείνεις τα μάτια και νοιώθεις την ήρεμη δύναμη που υποβόσκει κάτω απ’τα σκούρα νερά, σαν κάτι να σου ψιθυρίζει η Αγία Ειρήνη των δακρύων: Η Σαντορίνη είναι ένα επικίνδυνο νησί, το οποίο οφείλει τη γοητεία του σε μια απειλή που πλανιέται στον αέρα. Αυτοί που τη νιώθουν επιστρέφουν. Τους έλκει σαν μαγνήτης η καταστροφική της μοίρα που δεν την εγκατέλειψε ποτέ, αλλά και η πίστη ότι εδώ η ζωή είναι πάντα πιο δυνατή από το θάνατο.
Διακοπές στο μαγευτικό Πήλιο


Το Πήλιο βρίσκεται στον νομό Μαγνησίας στην Κεντρική Ελλάδα και προσφέρει στους επισκέπτες του, στιγμές ομορφιάς, χαλάρωσης και ψυχικής ανάτασης.

Πανέμορφα τοπία, καταπράσινη φύση, χρυσαφένιες αμμουδιές και μαργαριταρένια βότσαλα στις παραλίες του, κρυστάλλινες πηγές και γαλαζοπράσινα νερά στις θάλασσες του, χιονισμένες πλαγιές και χαμογελαστά πρόσωπα, παραδοσιακά χωριά και φιλόξενοι άνθρωποι, πλακόστρωτα καλντερίμια και μονοπάτια, τσίπουρο και μεζέ κάτω από τον γέρο - πλάτανο, μύθοι, ιστορία …..τόσες πολλές οι εικόνες του και τόσα πολλά αυτά που προσφέρει.
Ο επισκέπτης του Πηλίου μαγεύεται και πάντα ξαναγυρνά, σε μέρη
αγαπημένα και γνωστές διαδρομές.
Διάσπαρτα σε όλη την επικράτεια του Πηλίου βρίσκονται τα χωριά του, περίπου 70 όλα μαζί, πανέμορφα και γραφικά, με τα αρχοντικά τους και την πηλιορείτικη αρχιτεκτονική, στολίδια το κάθε ένα χωριστά και όλα μαζί συμπληρώνοντας την εικόνα του Πηλίου.
Το Πήλιο είναι γεμάτο μαγεία και πανέμορφα τοπία, όλες τις εποχές του χρόνου. Είναι ιδανικός προορισμός για διακοπές και χαλάρωση, για περιπέτεια και συγκινήσεις.